zaterdag 15 maart 2014

Frambozen muffins met merengueroom

Afgelopen week bekeek ik Sweet Paul magazine
en dat gaf de inspiratie voor mijn baking saturday.
Ik schreef al eens eerder over Sweet Paul
Toen ik dat opzocht bleek het precies een jaar geleden te zijn.
Ik gaf toen de tip om dit inpirerende online magazine een keer te lezen (klik)

 

Ik viel voor de frambozen muffins met merengueroom.
Klinkt dat niet heerlijk?
Het is al een tijd geleden dat ik muffins maakte
en ik hield mijn ogen en oren open voor een lekker recept.
En hier is 'ie!

Voor 12 stuks:
118 g boter
130 g suiker
1 tl vanille essence
3 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
60 ml melk
12 frambozen


Doe alle ingredienten in een kom 
en mix ongeveer 3 minuten op de hoogste stand. 
Verwarm de oven voor op 160 graden C.
Schep het beslag in de muffinvormpjes in een muffinbakblik.
Duw in elke muffin een framboos.
Bak ze in de oven. In het recept staat 15-20 minuten, 
maar bij mij duurde het iets langer voordat ze gaar waren.

Laat 5 minuten afkoelen in het bakblik 
en daarna op een rooster.


Maak ondertussen de merengueroom.
Hiervoor heb je nodig:
200 g frambozen
200 g slagroom
1 eetlepel suiker
60 g merengues
Klop de room met de suiker tot slagroom.
Maak met een vork de frambozen fijner
en breek de mernegues in stukjes.
Doe dit mengsel tenslotte door de room
en klaar is je topping voor op de muffins.
 Een heerlijke weekendtraktatie!


*
This past week I got inspired bij a recipe 
in the Sweet Paul magazine spring edition.
Muffins with raspberry merengue cream.
A delicious weekend treat!
*

Foto's House N°18

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen