zaterdag 8 februari 2014

Valentijnstaartje

Gelukkig zijn we niet afhankelijk van 
die ene dag in het jaar om onze geliefde 
te verrassen.
Maar dat neemt niet weg dat het wel leuk is
om op die dag iets speciaals te doen.

Valentijnsdag komt er aan.
Daarom vandaag alvast het recept voor
een valentijnstaartje:
chocoladetartelette met frambozen en vanillesaus.
Klinkt heerlijk toch?



En zo maak je twee heerlijke taartjes:
Voor het deeg heb je nodig:
  25 g boter
 15 g suiker
40 g bloem
1 g cacao
snufje zout
half ei

Kneed de ingrediënten tot een bal
en leg afgedekt een uur weg in de koelkast.
 Verwarm de oven voor op 175 graden.
Druk het deeg voorzichtig in twee ingevette bakvormpjes.
Bak ze ongeveer 10 minuten in de oven.

Voor de vanillesaus:
half vanillestokje
1 dl melk
0,5 dl room
40 g suiker
2 blaadjes gelatine

Snijd het vanillestokje in de lengterichting door en schraap het merg er uit.
Doe dit in een pannetje waarin je de melk en room giet. 
Breng langzaam aan de kook.
Voeg dan de suiker toe.
Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water
en voeg toe aan het roommengsel.
Haal het pannetje van het vuur
en laat minimaal 30 minuten afkoelen en opstijven.

Zodra de taartbodems en de saus zijn afgekoeld
maak je je taartjes helemaal af.



Foto’s House N°18 

Ik wens je een fijn weekend
en volgende week een mooie valentijnsdag
met je dierbare(n)!


*
Today the recipe for a Valentine chocolate tartlet with vanille sauce and raspberries.
To surprise your loved one(s).
Have a nice Valentine!

2 opmerkingen:

  1. Ooeeh, dit is een slechte post voor mij, ik moet echt op de lijn gaan letten...

    BeantwoordenVerwijderen