Zo leuk om eens iets totaal nieuws te proberen!
Dit weekend waren dat roze eclairs, een Franse lekkernij.
Voor 20 stuks heb je nodig:
*1,5 dl water
*60 gr in stukjes gesneden boter
*90 gr gezeefde bloem
*2 eieren
*60 gr in stukjes gesneden boter
*90 gr gezeefde bloem
*2 eieren
* banketbakkersroom
* poedersuiker
* rode limonade
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Om het deeg te maken doe je het water in een steelpan en voeg je de boter toe.
Breng het mengsel aan de kook en haal de pan van het vuur.
Voeg de bloem toe. Roer net zolang tot er een deegbal ontstaat.
Voeg de bloem toe. Roer net zolang tot er een deegbal ontstaat.
Laat deze een beetje afkoelen en voeg dan een voor een de eieren toe.
Roer dit alles
tot een soepel deeg.
Daarna schep je het deeg in een garneerspuit of spuitzak.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spuit eclairs van ongeveer 7,5 cm op de bakplaat.
Daarna schep je het deeg in een garneerspuit of spuitzak.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spuit eclairs van ongeveer 7,5 cm op de bakplaat.
Houd voldoende ruimte tussen de eclairs.
Bak ze 30-35 minuten.
Bak ze 30-35 minuten.
Terwijl de eclairs afkoelen maak je de banketbakkersroom.
Ik gebruikte een pakje, maar je kunt de room ook zelf maken.
Om de eclairs roze te maken roer je poedersuiker met een scheutje rode limonade tot glazuur.
Snijd de eclairs open en vul ze met de garneerspuit of spuitzak met daarin banketbakkersroom.
Tenslotte een mooi laagje roze glazuur erop...
...et voilà..!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten