zondag 16 augustus 2015

Kopenhagen shopping tour

Deze zomer maakten we een roadtrip naar Scandinavië. 
We reisden door Zuid Zweden en terug via Kopenhagen door Denemarken. En wat was het er mooi!
We hebben enorm genoten van de natuur, de bossen, de meren en de ongerepte kustlijn in Oost Zweden met zijn prachtige vakantiehuisjes. Ik zal de mooiste foto’s selecteren en er binnenkort een blogpost aan wijden.

Maar deze post wil ik je meenemen op een tour door Kopenhagen. Ik wil je graag wat tips geven voor een aantal mooie winkels en hotspots.
Onze wandeling startte bij het treinstation.
Vanuit Zuid Zweden hadden we een goede treinverbinding en kwamen we uit in hartje stad.
Het stationsgebouw zelf is al de moeite waard. Hier startten we met een heerlijke latte bij Starbucks.
Tip is om op het station in een van de kiosken een paar Scandinavische woonbladen te kopen. Kan op de terugweg. Gegarandeerd leesplezier voor thuis!Vanaf het station liepen we naar de Kompagnistraede. Op nummer 23 vind je Liebe, een lieflijk winkeltje die je bereikt met een trap naar beneden. Hier de mooiste keramiek in pasteltinten, stijlvol uitgestald op een gedekte tafel centraal in het pand. Ik zag in veel winkels het werk van Anne Black, keramiek zo mooi gemaakt in allerlei zachte tinten. Ik viel voor de porseleinen knopjes. Op dat moment kon ik niet kiezen welke kleuren en afmetingen ik wilde, maar gelukkig is er de webshop. 
In deze straat vind je ook een leuke urban green shop en sfeervolle cafés.


Op de hoek van de Naboløs, op nummer 1 zit nog een heel leuke winkel, Retro Villa. Ik kocht hier een houten broodplank van House Doctor, van het mooiste hout. Deze winkel staat bekend om haar grote collectie retro behang. Van mijn aankopen deze vakantie kun je nog een blogpost verwachten. Uit enthousiasme en om na te genieten heb ik er thuis een paar mooie plaatjes van geschoten.
Maar terug naar onze shopping route. Je loopt door in de Laederstraede. Hier zit Ditte Fischer, ook met keramiek en daarnaast leuke sieraden, op Laederstraede 14.
Even verderop vind je H&M home.

De straat komt uit op een plein met Strøget, een bekende winkelstraat waar je winkels vindt zoals Royal Copenhagen op nummer 6 (met een outlet op de tweede verdieping met korting op porselein waarin kleine fabrieksfouten zitten) en Illums Bolighus op nummer 10 met allerlei bekend Scandinavisch design onder één dak, met een eigen plek voor elke designer.
Aan het plein grenst Stilleben, op Niels Hemmingsensgade 3. Een prachtige woonwinkel, met een even mooie etalage. Een winkel met vooral accessoires en artprints.
Even teruglopen en je bent op weg naar de Nyhavn. Op deze route vind je veel chique winkels zoals Michael Kors, Chanel, Hèrmes.
Ook kom je langs stijlvolle panden zoals die van Hotel Chocolat, Østergade 13 en Café Norden, Østergade 61.


Als je afslaat naar Kongens Nytorv kom je op nummer 13 bij Magasin du Nord, een groot warenhuis in een historisch pand. Wij zijn deze afslag vergeten en hebben het Magasin helaas gemist…
In de haven aangekomen zie je de mooie gekleurde panden waar Kopenhagen bekend om staat. Even verderop staan stoere oude pakhuizen aan het water. In de haven koop je het lekkerste schepijs. Wel even geduld, wij moesten er even voor in de rij staan.
Vanaf de haven liepen we terug naar de winkelstraten via Ny Adelgade waar in een heel klein pand The Yoghurt shop zit. Even naar binnen, voor yoghurt met verse toppings en om de inrichting te bekijken. Klein, maar sfeervol. Tegenover de shop zit een leuke bloemenzaak Tage Andersen, waar je komt via een trap naar beneden. Naast bloemen en planten vind je er ook accessoires, onder andere van Tine K.

 Foto's House N⁰18

Je kunt nu al zigzaggend door de straten, bijvoorbeeld via Gothersgade 30 waar je voor een koffie terecht kunt bij Atelier September, en via de kleurrijke mode- en lifestylewinkel Superlove op nummer 9 naar de Rundetaarn. Dit is een toren aan de Købmagergade die je geleidelijk omhoog wandelend kunt beklimmen. Met uiteraard de mooiste uitzichten over de stad.
Wij hebben genoten van de shopping tour door de stad. De sfeer was fijn en ik heb nieuwe inspiratie opgedaan. En we willen best nog een keer terugkomen om ook Frederiksberg te bekijken met haar mooie straten en parken en om de botanische tuinen te bewonderen. Een goede reden voor ons dus om nog een keer terug te gaan.
En als je besluit een keer een stedentrip te maken naar Kopenhagen dan wens ik je een mooie reis!*
We visited Copenhagen this summer.
So here I give you a little tour around this beautiful city.
*Geen opmerkingen:

Een reactie posten