zaterdag 7 december 2013

2e advent & home made granola


Morgen is het de 2e advent.
Dat betekent verder aftellen naar kerst en het thuis gezellig maken.

Tussen alle zoete heerlijken van deze feestmaand,
vandaag het recept voor een gezonde home made granola.
Zelfgemaakte cruesli, waarbij je eindeloos kunt varieren met de ingredienten.


Voor een pot met deze heerlijke cruesli heb je nodig
225 g havermout
100 amandelen
50 kokosrasp
25 g sesamzaad
25 g pompoenpitten
6 el troebel appelsap
6 el honing
kaneel
nootmuskaat

Je kunt varieren met de granen, zaden en noten.

Verwarm de oven op 180 graden.
Hak de noten in stukken. Meng alle droge ingredienten.
Meng de appelsap en honing erdoor.
Als je de honing van te voren heel even verwarmt,
wordt het vloeibaar en gemakkelijker te verwerken.
Leg het mengsel op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
Rooster in de oven 20 tot 25 minuten,
waarbij je het mengsel om de 6 minuten even omschept.

Heerlijk met kwark, melk of yoghurt
en nog lekkerder met vers of gedroogd fruit erdoor.

En leuk om weg te geven, bijvoorbeeld in een weckpotje met label eraan.


Foto's House N°18

Ik wens je een mooie week!

The most wonderful time of the year

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen